Okategoriserade · Veckans tips

Tips vecka 48

En makalös manick!
Har just vacuumförpackat för första gången i mitt liv. Lite märkligt att det skulle behöva ta så pass lång tid men, den som väntar… Efter att ha förseglat 8 bitar av helgens rökta sidfläsk är jag övertygad om att detta inköp kommer att göra mitt liv betydligt enklare vad gäller hantering av matvaror och säkerligen en hel del annat.

Ska försöka ta det från början:
Maskinen i sig, en OBH Nordica Food Sealer Chef, inhandlades hos XXL-Västerås för 789kr. Valde att köpa med två extra rullar med material att göra egna påsar. Tillsammans med maskinen ingick två rullar av färdiga påsar.
Väl hemma var det en mycket enkel sak att komma igång. Enkla och tydliga instruktioner ingav trygghet och gjorde själva arbetet mycket enkelt, även för en förstagångsförslutare. Food Sealer Chef har två olika lägen att försluta med, vilket gör att man kan försluta även matvaror och annat som kanske är lite mer ömtåligt. Våra bitar sidfläsk blev väl inslutna och ska, enligt OBH Nordica, hålla sig fräschare betydligt längre än i en vanlig plastpåse eller annan förpackning. Återstår att se hur väl det stämmer.
Vi kommer att testa en del olika livsmedel framöver och lovar att lämna rapporter efter varje försök. Ambitionen är att även använda maskinen till att förpacka smått och gott som ska följa med på vandringar. Fördelen är ju att man med hjälp av maskinen kan minska utrymmet som saker och ting tar, då nästan all luft dras ur förpackningarna. Återkommer även här med fylliga beskrivningar om resultat och upplevelser. /Tack Esa Fahlén (Pernilla´s make) som delar med sig av sina nya inköp.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s