Vandring på Vinön

Idag så tog jag med mig maken och våra hundar för en tur på Vinön. Vinön ligger i närheten av Hampetorp som vi är och semestrar i. Man tar sig dit med bilfärja som går regelbundet och fördelen när man går att man slipper ju köa med de som ska ha bilarna med sig, samt att hundarna är välkomna. 🙂 Färjan tar ca 20 min över och det finns en hytt som man kan sitta i om man inte vill stå på däck under tiden.

2017-07-13 10.42.30

När vi var framme så följde vi asfaltsvägen fram och då det är en ganska liten ö så är det ju inte heller så många vägar att välja mellan. Vi hade som första mål att stanna och äta då vi hade en lyxvandring idag. Det innebar att vi inte hade någon packning med oss eller till hundarna. Efter en bit så kom vi till Värdshuset som har ett gott rykte och en del festiviteter på kvällarna. Men de skulle öppna mycket senare så vi gick vidare.

Vi passerade många gamla hus som skola och missionshus. Sen kom ett cafe där vi stannade för att äta lite. Det fanns mycket att välja på och till slut föll valet på en räkmacka. Den ar väldigt god det tyckte vi alla 4:a då hundarna fick hjälpa till att äta upp det som vi inte orkade. Kan verkligen rekommendera er att ta en räkmacka där om ni har vägarna förbi.

Vi fortsatte vår tur på asfaltsvägen mot badet som vi hade hört skulle vara trevligt. Miljön är väldigt trevlig och det är många vackra hus att titta på. framme vid badet så kunde man köpa glass om man ville. Det fanns även en del som valde att bada. Där valde vi att gå på vandringsleden som går i ytterkanten på ön en bit tillbaka mot färjan.

Det var en härlig sväng med möjligheter att ta små avstickare ner till vattnet om man ville låta hundarna dricka eller om man kanske vill bada. Det fanns gott om stegar som gick över tidigare får hagar som kanske inte används lika flitigt idag som förr. Vi mötte många längs leden, många precis som oss turistade och njöt av ön. Vi valde att svänga av lite tidigare och hamnade då tillbaka vid cafet där vi kunde fylla på energiförrådet med lite dricka och glass. Då färjorna inte går hela tiden så kan man ju anpassa takten och fikastunden beroende på när färjan avgår. Det tar ca 15 min att gå från cafet till färjan om man går i ”normal” takt.

Det är nog en trevlig ö att övernatta på då det finns toaletter på lite olika ställen på ön, både vid färjan och ute vid badet. Det fanns även en grillplats vid badet. Det tog ju inte jätte lång tid att vandra runt den biten vi gick men det var en härlig tur för en halv dag.

Kan verkligen rekommendera Vinön då det inte är någon svår terräng och vill man äta/fika så finns möjligheten även till det.

Här kommer lite bilder från vår tur: